НБЛ Масло од алги

Што е NBL Algae oil?

Маслото од NBL Algae Oil е добиено од микроалгата Shizochytrium sp. кое е исклучително богато со омега-3 масната киселина DHA (докозахексаноична киселина), неопходна за правилен раст и развој на бебето.

Што е поразлично NBL Algae Oil од останатите омега 3 масни киселини?

Вегетаријански извор на DHA, добиено од алга, без непријатен мирис на риба. Храна добиена со иновирана технологија (Novel food), FDA одобрено, високо контролирано производство, не претставува ГМО извор. Произведено во САД под бренд името life’s DHA за Нобел Илач под брендот NBL Algae Oil

Важно да се користи во третиот триместар од бременоста посебно за интензивен раст и развој на мозокот на бебето, како и за правилен развој на очите и видот;

Одобрени здравствени тврдења од EFSA:

  • Нормален развој на мозокот кај фетусот и доенчето
  • Нормален развој на очите кај фетусот и доенчето

Користете го NBL Algae Oil за задоволување на дневните потреби на DHA во текот на доењето кај бебето;

Корисните ефекти врз фетусот и доенчето се постигнуваат со дневен внес на 1 капсула од NBL Algae Oil со 200mg DHA (мајчин внес) според голем број светски организации. 2

Препорака за користење на NBL Algae Oil

NBL Algae Oil содржи 30 меки желатинозни капсули, потребно е дневно 1 капсула по можност за време на оброк.

Производот е додаток во исхраната и не претставува замена за нормална и здрава исхрана

Земја на потекло: Соединетите Американски Држави

Производител:NOBEL ILAC SANAYII VE TICARET A.S., Sancaklar Mah. Eski Akçakoca Cad. No: 299 81100, Душче, Турција

Користени референци:

  1. (Commission Regulation (EU) 1924/2006 and 432/2012):
  2. Food and Agriculture Organization of the United Nations (2010). Fats and fatty acids in human nutrition: Report of an expert consultation. FAO Food and Nutrition Paper 91. Rome; EFSA Journal 2010; 8(3):1461
Категорија