ДОВЕДЕТЕ ГО ВАШЕТО ТЕЛО ПОВТОРНО ВО РАМНОТЕЖА

За кого сé е наменето криловото масло?

Криловото масло може да го користат од тинејџери па се до постари лица!

Помага при:

 • регулирање на мастите во организмот
 • регулирање на срцевата функција
 • поддршка на мозокот и очите.

Од каде потекнува името крил ?

Антарктичкиот крил го добил своето име според норвешкиот термин krill, што значи храна за китовите.

Euphausia ѕuperba се наоѓа на самото дно во ланецот на исхрана и може да се најде само во недопрените води на Антарктичкиот Океан, каде што нема акумулација на загадувачи! Методот за ловење на крилот е патентиран и гарантира квалитет, а истовремено спречува улов на други животни.

NBL Krill Oil – одличен извор на Oмега-3 масни киселини!

И криловото и рибиното масло содржат Oмега-3 масни киселини и тоа, двете најважни за телото: EPA и DHA. Најновите истражувања покажуваат дека масните киселини кои се добиваат од ракчето крил полесно и побрзо се искористуваат од телото. Затоа, оваа форма на Oмега-3 е наменета за деца над 12 години и возрасни.

На што се должи зголемената искоритливост на криловото масло од страна на телото во споредба со рибиното масло?

Зошто фосфолипидната форма на омега-3 масни киселини е толку поистакната во споредба со триглицеридната кај рибините масла! Фосфолипидната форма обезбедува:

 • Полесна растворливост,
 • Едноставна дигестија
 • Побрза искористливост од страна на телото,

Маслото од крил, во својот состав уникатно содржи Oмега-3 во форма на фосфолипиди и моментално најмоќниот антиоксиданс, астаксантин, кој му дава специфична додадена вредност во однос на стабилност, ловење на слободните радикали и топење на мастите.

Состав во 2 капсули NBL Krill Оil:

 • Крилово масло 1000 mg
 • Фосфолипид 360 mg
 • Омега 3 260 mg
  • EPA (Eicosapentaenoic acid) 125 mg
  • DHA (Docosahexaenoic acid) 62 mg
 • Вкупен холин 76 mg
 • Астаксантин 0.2 mg

Што претставува NBL Krill Oil и од каде ни доаѓа?

ДОВЕДЕТЕ ГО ВАШЕТО ТЕЛО ПОВТОРНО ВО РАМНОТЕЖА

 1. регулирање на мастите во организмот,
 • EPA/DHA придонесуваат за одржување на нормалното ниво на триглицеридите во крвта и покажуваат позитивен ефект врз добриот LDL холестерол
 1. регулирање на срцевата функција,
 • EPA/DHA придонесуваат за нормално функционирање на срцето и крвните садови
 • EPA/DHA придонесуваат за одржување на нормален крвен притисок
 1. поддршка на мозокот и очите.
 • DHA придонесува за одржување на нормална мозочна функција и меморија DHA допринесува за одржување на видот

Уникатната структура на астаксантин го прави да биде буквално стотици пати посилен од другите досега познати антиоксиданси. Оттука, со право му е доделено името “Крал на антиоксидансите”.

NBL Krill Oil во својот состав покрај Omega-3 масните киселини кои штитат од воспаление и ги чистат крвните садови, содржи и природен астаксантин кој го зајакнува вашиот имунитеt.

Црвената боја на маслото потекнува од природниот антиоксидант астаксантин.

Астаксантинот е природна моќна против-воспалителна состојка без несакани ефекти.

Астаксантинот ги лови слободните радикали и тоа многу повеќе од веќе познатите антиоксиданси

Предности на NBL Krill Oil

 • Содржи 500 mg крилово масло во форма на фосфолипиди
 • Идеален сооднос на EPA/DHA за максимална искористливост
 • Добиено од еколошки чиста средина
 • Загарантирана стабилност и чистота
 • Проверен квалитет

Сертифицирано од два сертификати IKOS I FOS

Препорака за користење на NBL Krill Oil

NBL Krill Oil содржи 30 меки желатинозни капсули, потребно е дневно 1 до 2 капсули по можност за време на оброк или после оброк.