Се прикажуваат сите 3 резултати

ОМЕГА 3

Што се омега-3 масни киселини?

Омега-3 масните киселини се полинезаситени масни киселини.Играат важна улога во многу физиолошки процеси како што се разни воспалителни процеси, имунолошкиот систем, правилно функционирање на срцевиот мускул, како и мозокот и истите самиот организам не може да ги произведе, затоа е важно да бидат внесени преку исхраната

Во последните години редовно слушаме дека омега-3 масните киселини се значаен дел од исхраната. Зошто се значајни?

Омега-3 масните киселини се важна компонента на мембраната на нервните клетки и токму поради тоа нивниот соодветен внес е од суштинско значење за растот и функционалниот развој на мозокот кај бебињата и малите деца, а потребен е и за одржување на нормалната функција на мозокот и кај возрасните.

Портфолиото НБЛ  ОМЕГА содржи 3  производи:

  • НБЛ Рибино Масло- Јуниор- за деца
  • НБЛ Крил Оил –за возрасни
  • НБЛ Алга Оил – за бремени жени и доилки