НБЛ Рибино масло за деца

Почуствувајте ја морската свежина – 100% природно, свежо и чисто, високо квалитетно рибино масло!

Зошто NBL рибино масло (ЈУНИОР)?

NBL рибиното масло е добиено од мала масна риба анчува, која живее во длабоките води на Атлантски и Тихи океан.

Анчувата има високо ниво на Омега-3 масни киселини која игра важна улога за здравјето на срцето и функцијата на мозокот. Заборавете на стравот од рибино месо контаминирано со жива бидејќи анчувите се многу мали масни риби и овие рипки се  исклучително чисти .Претставуваат храна за сите останати риби во синџирот на исхрана. На кожата на овие риби нема присуство на еколошки загадувачи (пестициди, тешки метали) што не е случај со сите поголеми риби каде на нивната кожа многу лесно се таложат.

Многубројните клинички и епидемиолошки истражувања откриваат голем број на корисни ефекти на EPA и DHA по човековото здравје.

 • 97% од клетките во мозокот се изградени од DHA!
 • 93% е присутност во очите!

Оттука, нејзината незаменлива улога за нормална функција на мозокот и очите. ЕPA е потребна за одржување на нормална функција на срцето. Овие тврдења се потврдени од страна на Европската Агенција за безбедност на храна и ветеринарство

Што го разликува NBL рибиното масло( ЈУНИОР) од останатите?

НБЛ рибиното масло е без витамини A и D, што го прави погодно за едноставно и индивидуално дозирање според потребите на вашето дете преку целата година.

NBL рибиното масло, кое според тврдењата на EFSA (Европска агенција за квалитет на храна) придонесува со:

 • EPA/DHА – за нормална функција на срцето,
 • EPA/DHA – за одржување на нормално ниво на триглицеридите во крвта,
 • DHA – за нормална функција на мозокот,
 • DHA – за одржување на нормален вид.

Дали знаевте по што се мери квалитетот на рибиното масло?

Квалитетот и ефикасноста на рибиното масло се мери по концентрацијата на EPA и DHA како и нивен соодветен сооднос.Идеален сооднос од 3:2 за максимална искористливост од телото како кај НБЛ Рибино масло

Дозирање

Во 10 ml NBL Fish Oil Jr содржи:

 • 820 omega 3 од кои
  • 390 mg EPA
  • 260 mg DHA

NBL Fish Oil Jr. се пие по оброк!

Дозирањето е 10 ml за деца над 3 години и 5 ml за деца од 1 до 3 години

NBL рибното масло е со лесно прифатлив вкус на манго и праска и привлечна млечна боја!

Која е разликата на NBL рибиното масло од останатите Омега–3 производи?

NBL рибиното масло нуди загарантиран квалитет, со 2 сертификати IFOS и FriendsOfTheSea

 1. Гарантира дека е од одобрени добавувачи,
 2. Во согласност со сите стандарди за постојан квалитет на рибино масло,
 3. Не содржи тешки метали – особено жива
 4. Полихлорирани бифеноли, диоксини, радиоактивни или други еколошки загадувачи
 5. Без употреба на хормони за раст или ГМ храна.

Зошто е исклучително важно да го побарате знакчето IFOS на рибиното масло?

IFOS се залага рибиното масло да е со проверен квалитет од одобрени добавувачи, произведено според сите стандарди и со концентрација според сите светски препораки.

Суровината доаѓа од најквалитетните рибини масла препознатливо под името MEG-3 ® – заштитно име на светскиот водечки дистибутер DSM Mulgrave, Nova Scotia CANADA од каде NOBEL ILAC ТУРЦИЈА ја набавува

Категорија