НБЛ Пробиотик Голд

ГЛАВНИ КАРАКТЕРИСТИКИ НА НБЛ ПРОБИОТИК ГОЛД

 • 2,5 милијарди бактерии
 • Повеќе видови на пробиотски култури 5 типа Faecium L. rhamnosus L. acidophilus B. longum B. bifidum
 • Пребиотик фруктоолигосахариди
 • Витамини (A, B1, B2, B6, E, C)
 • 1 до 2 кесички на ден (зависно од намената и состојбата) за време или по оброк
 • Двојно обложен пробиотик
 • 20 поединечни кесички

Се пијат директно или се раствораат во храна или било која течност (млеко, јогурт и др.)

1.ШТО ПРЕТСТАВУВА НБЛ ПРОБИОТИК ГОЛД И ЗА ШТО СЕ УПОТРЕБУВА

 • НБЛ ПРОБИОТИК ГОЛД е пребиотски, пробиотски и витамински производ кој се користи за одржување на здравјето на цревата и го поддржува имунолошкиот систем.
 • Фруктоолигосахаридите практично не се варат во човечкиот дигестивен систем, па поради тоа пристигнуваат во дебелото црево непроменети, обезбедувајќи добар извор на храна за корисните бактерии, ја зголемува популацијата на бифидобактерии во дебелото црево и делуваат како несварливи влакна во исхраната.
 • Пробиотските микроорганизми помагаат во регулирањето на дигестивниот тракт и го поддржуваат имунолошкиот систем.
 • Пробиотиците се живи микроорганизми, кои живеат во гастроинтестиналниот тракт и играат важна улога во варењето на храната и имунитетот. Овие пријателски бактерии помагаат во одржувањето на нормалната рамнотежата на цревната микрофлора.
 • Исто така, Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus rhamnosus помагаат во обновувањето на вагиналната микрофлора.

Што е двојно обложување?

1.Пептидна обвивка- ги штити бактериите од pH и разградување(дигестија) Им помага на пробиотските култури да останат живи и да стигнат до цревата каде потполно ги населуваат – колонизацијa

2.Полисахардина обвивка – ги штити пробиотските бактерии од топлина, механички притисок и надворешни влијанија

Категорија