Сместен во спокојните предели на малешевијата, Берово е скриено богатство за љубителите на планината, прекрасните пејсажи и вкусна храна! Познат по своите богати кулинарски традиции, Берово нуди прекрасен спој на вкусови кои го задржале нивниот уникатен вкус поради автентичниот начин на подготовка.

 

Заедно со NBL Probiotic Gold патуваме до оваа прекрасна Македонска дестинација и ги откриваме тајните на овој прекрасен предел!

 

Кулинарски рај за посетителите

 

Беровската кујна е богата поради нејзините локални намирници кои доаѓаат од чистите предели на Малешевските планини. Посетителите можат да уживаат во јадењата како тавче гравче, ајвар и пинџур кои со векови се составен дел на кујната на овој регион. Берово е познат и по своите млечни производи, како што се кашкавалот и сирењето кои изобилуваат со богат вкус!

 

А за љубителите на слаткото, не можете да не пробате тулумба или штрудла во некој од неговите ресторани.

 

Со звуците на природата и вкусната храна од свежо набрано овошје и зеленчук,ќе ги запознаете малешевските обичаи и традиции и прекрасните луѓе.

 

Како да го доживеете Берово?

 

Патувањето до Берово не може да помине без посета на познатото Беровско Езеро. Ова езеро е одлично место за прошетка или излет со пријателите. На неговите брегови можете да најдете многу продавачи на домашен мед и слатки кои дополнително ќе ви го збогатат кулинарското доживување!

 

На патот до езерото, ќе најдете и голем број на ресторани кои се одлични места за ручек или вечера во природа. Секој од овие ресторани крие во себе своја тајна за подготовка на највкусните рецепти.

 

Во самиот град ќе наидете на многу симпатични сокаци и дуќани кои нудат одлични традиционални јадења и пијалоци.

 

Како да се подготвите за патување во Берово?

 

Поради неговата местоположба помеѓу Малешевските планини, Берово е познат по неговата променлива температура дури и во лето. Не заборавајте да понесете топла облека бидејќи Берово е карактеристичен по неговите свежи вечери. 

 

Честата промена на температурата, како и многубројните специјалитети кои ќе ги пробате можат да го нарушат балансот на организмот.  Затоа, осигурајте се дека со вас ќе понесете  и конзумирате NBL Probiotic Gold кој одлично делува врз зајакнувањето на имунитетот.

 

Патувајте безгрижно со NBL Probiotic Gold!