Криловото масло има 1.5 пати поголема концентрација на омега-3.

Криловото масло е мешавина од масни киселини, богати со EPA и DHA во облик на фосфолипиди кои се апсорбираат подобро од класичниот, триглицериден облик на омега-3 (рибино масло).

Освен тоа криловото масло содржи еден од најмоќните актиоксиданси, астаксантин, како и холин кој меѓу другото е прекурсор на невротрансмитерот ацетилхолин, но и заштита против замастување на црниот дроб.

Астаксантин е посилен антиоксиданс:

  • 6000 пати повеќе од витамин Ц
  • 800 пати повеќе од CoQ10
  • 550 пати повеќе од витамин Е
  • 75 пати повеќе од ALA
  • 40 пати повеќе од бета каротен (витамин А)
  • 17 пати повеќе од ресвератрол

NBL Krill Oil – содржи астаксантин

NBL Krill Oil – затоа што заедно сме посилни

Leave a Reply