Вистински свежото рибино масло нема ниту непријатен мирис, ниту непријатен вкус, како впрочем и секоја друга морска храна.

Ако мирисот и вкусот на рибиното масло не се пријатни, тогаш е многу веројатно дека не е свежо.

NBL Fish Oil Jr. рибино масло – прекрасен вкус на манго и праска, со привлечна млечна боја неодоливa за децата.

 

Идеалниот меѓусебен сооднос на омега-3 масните киселини EPA/DHA треба да биде 3:2.

Ефектот на омега-3 врз вродениот и стекнатиот имунитет е познат и докажан пред повеќе од 30 години.

NBL Fish Oil Jr. – повеќе од обично рибино масло за деца.